De initiatiefnemers

Als initiatiefnemers geven wij de eerste richting aan van de woonwerkgemeenschap. Wij nemen de vrijheid om dit te doen, omdat natuurlijk iedereen in dit stadium de mogelijkheid heeft om zich aan te sluiten bij een heel andere woonwerkgemeenschap als hij of zij dat uiteindelijk wil.
Hier zullen wij alvast iets over onszelf vertellen.

Wij zijn Arie Oosterlee, 65 jaar oud, en Cecile Vierstra, 58, allebei geboren en getogen in het oosten van Nederland. Wij wonen sinds 2007 in een rijtjeshuis in Diemen bij Amsterdam. We hebben geen kinderen.

Cecile: ik heb veel verschillende banen gehad in mijn leven. Mijn laatste opleiding was trainer/docent sociale en communicatieve vaardigheden, en ik heb ook een paar jaar een baan gehad als trainer.  Op dit moment werk ik als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis.
Arie:  ik ben van oorsprong arts. Ik werk al vele jaren als onderzoeker en epidemioloog bij een GGD.

Wij zouden graag weg willen uit de drukke en lawaaierige Randstad en terugkeren naar het platteland. En met z’n tweeën is ook maar alleen, dus zouden we graag in een woongemeenschap wonen.
Wij voelen ons betrokken bij de samenleving en willen daar graag ook wat voor doen. Voor het klimaat omdat het zo’n belangrijk en ver reikend probleem is voor de aarde en voor de mensheid. Voor de natuur en voor de biodiversiteit ook omdat we daar veel van houden. Voor de medemens omdat we dat eigenlijk vanzelfsprekend vinden. Voor onszelf en voor elkaar, omdat we ook graag voor elkaar willen zorgen als we ooit oud en gebrekkig worden. En een woonwerkgemeenschap biedt ons daarnaast ook veel kansen om praktisch bezig te zijn.

Arie en Cecile